flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правила внутрішнього трудового розпорядку для працівників Кременчуцького районного суду Полтавської області

03 квітня 2018, 09:09

ПРАВИЛА ВНУТРІШНЬОГО ТРУДОВОГО

РОЗПОРЯДКУ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ КРЕМЕНЧУЦЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

1.  ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1.

Згідно зі статтею 43 Конституції України кожен громадянин мас право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку він погоджується.

Кожен має право на належні безпечні й здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом. Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення.

Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

1.2.

Правила внутрішнього трудового розпорядку мають на меті зміцнення  трудової та виконавчої дисципліни, правильну організацію праці, повне й раціональне використання робочого часу, підвищення якості й продуктивності праці серед працівників суду.

Трудова дисципліна забезпечується методами переконання та заохочення до сумлінної праці. До порушників дисципліни застосовуються дисциплінарні стягнення.

1.3.

Правила внутрішнього трудового розпорядку Кременчуцького районного суду Полтавської області (далі – Правила)  поширюються на суддів та працівників апарату Кременчуцького районного суду Полтавської області (далі - суд).

На державних службовців суду крім цих Правил поширюються Правила внутрішнього службового розпорядку, затверджені загальними зборами державних службовців Кременчуцького районного суду Полтавської області.

1.4.

Правила визначають загальні положення щодо організації внутрішнього трудового розпорядку суду, режим роботи, умови перебування в суді та забезпечення раціонального використання його робочого часу, а також інші положення.

1.5.

Правила внутрішнього трудового розпорядку в  суді  затверджуються загальними зборами трудового колективу суду за поданням голови суду. 

1.6.

Усі питання, пов'язані із застосуванням правил внутрішнього трудового розпорядку, вирішуються керівником апарату суду в межах повноважень, наданих йому ст. 152 Закону України " Про судоустрій та статус суддів", а у випадках, передбачених законодавством України, спільно або за погодженням з головою суду.

 

 

2. ПОРЯДОК ПРИЙНЯТТЯ ТА ЗВІЛЬНЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ СУДУ

 

2.1.

Призначення на посади та звільнення з посад працівників апарату суду здійснюється відповідно до Конституції України, Закону України "Про державну службу", діючого трудового законодавства.

2.2.

Працівники суду приймаються на роботу керівником апарату суду за трудовими договорами, на посади державних службовців особи призначаються на конкурсній основі.

2.3.

Посади суддів заміщуються відповідно до вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

2.4.

Призначення на посаду помічника судді здійснюється без конкурсного відбору на підставі письмового подання судді керівником апарату суду. Помічник судді призначається на посаду на час виконання суддею повноважень судді.

2.5.

При прийнятті на роботу громадяни зобов'язані подати:

 

-

копію паспорта громадянина України;

 

-

трудову книжку, оформлену у встановленому порядку (за наявності);

 

-

копію (копії) документа (документів) про освіту;

 

-

довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру.

 

Особи, які претендують на зайняття посад державних службовців зобов'язані подати:

 

-

копію паспорта громадянина України;

 

-

письмову заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі;

 

-

письмову заяву, в якій повідомляє, що до них не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", та надають згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно них відповідно до зазначеного Закону;

 

-

копію (копії) документа (документів) про освіту;

 

-

посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою;

 

-

особову картку (форма П-2ДС) з відповідними додатками та фотокарткою розміром 4x6 см.;

 

-

декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік;

 

-

у разі проведення закритого конкурсу - інші документи для підтвердження відповідності умовам конкурсу.

Військовослужбовці, звільнені із Збройних Сил України, Служби безпеки України, Прикордонних військ України, Цивільної оборони України, Управління охорони вищих посадових осіб України, інших військових формувань, створених відповідно до законодавства України, та військовослужбовці, звільнені із Збройних Сил колишнього СРСР і Збройних Сил держав-учасниць СНД, подають військовий квиток та його копію.

Під час укладання трудового договору забороняється вимагати від осіб, які поступають на роботу, відомості та документи, подання яких не передбачено чинним законодавством України.

2.6.

Укладення трудового договору оформляється наказом керівника апарату суду, з яким працівник ознайомлюється під особистий розпис.

2.7.

Трудовий договір вважається укладений і тоді, коли наказ своєчасно не було видано, але працівника фактично було допущено до роботи.

2.8.

Під час укладення трудового договору може бути обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається. Умова про випробування неодмінно повинна бути вказана в наказі про прийняття на роботу.

При призначенні особи на посаду державної служби вперше встановлення випробування є обов’язковим.

Випробування при призначенні на посаду державної служби встановлюється строком до шести місяців.

2.9.

 

Для організації адаптації новопризначених працівників, консультування по питаннях, пов'язаних з виконанням посадових обов'язків, координації на робочому місці та для пристосування до характеру та умов праці, керівник апарату наказом визначає наставника для новопризначеного працівника з числа досвідчених працівників апарату суду.

2.10.

У разі прийняття на роботу, переведення на іншу посаду керівництво суду повинно ознайомити працівника з Правилами внутрішнього трудового розпорядку, посадовою інструкцією, надати працівнику робоче місце, забезпечити його необхідними для роботи засобами, провести з ним інструктаж із техніки безпеки, протипожежної охорони та інших правил з охорони праці.

Державних службовців необхідно ознайомити з Правилами внутрішнього службового розпорядку та "Загальними правилами поведінки державного службовця".

2.11.

Особи, які вперше призначаються на посаду державного службовця, приймають Присягу державного службовця відповідно до статті 36 Закону України "Про державну службу".

Власноруч підписаний текст Присяги зберігається в особовій справі.

2.12.

Особам, які вперше стають до роботи, не пізніше ніж у тижневий термін від дня прийняття виписується трудова книжка.

Ведення трудових книжок здійснюється згідно з Інструкцією про порядок ведення трудових книжок на підприємствах, в установах і організаціях, затвердженої спільним наказом Мінпраці, Мінюсту і Міністерства соціального захисту населення України.

Трудові книжки працівників суду зберігаються як документи суворої звітності. Відповідальність за організацію ведення обліку, зберігання і видачу трудових книжок покладається на консультанта з питань персоналу.

2.13.

Трудовий договір може бути припинено тільки на підставах,  передбачених чинним законодавством України. Працівник суду має право розірвати трудовий договір зі своєї ініціативи, письмово попередивши про це керівника апарату суду за два тижні. Після закінчення цього терміну працівник суду має право припинити роботу, а керівництво не має права затримувати розрахунок і звільнення його з роботи й зобов'язане в день звільнення видати йому належно оформлену трудову книжку й провести з ним повний розрахунок. За домовленістю між працівником та керівництвом апарату суду трудовий договір може бути припинено до закінчення терміну попередження про звільнення.

 

Крім загальних підстав розірвання трудового договору, передбачених Кодексом законів про працю України, державна служба припиняється у разі:

 

-

втрати права на державну службу або його обмеження;

 

-

закінчення строку призначення на посаду державної служби;

 

-

за ініціативою державного службовця або за угодою сторін;

 

-

за ініціативою суб’єкта призначення;

 

-

настання обставин, що склалися незалежно від волі сторін;

 

-

незгоди державного службовця на проходження державної служби у зв’язку із зміною її істотних умов;

 

-

досягнення державним службовцем 65- річного віку, якщо інше не передбачено законом;

 

-

застосування заборони, передбаченої Законом України «Про очищення влади».

2.14.

Причина звільнення має бути зазначена в точній відповідності з формулюванням чинного трудового законодавства із посиланням на статтю (пункт) Кодексу законів про працю України.

2.15.

 

Припинення трудового договору з працівником  апарату суду оформлюється наказом керівника апарату суду.

2.16.

 

Виключення судді із штату суду відбувається на підставі відповідного нормативно-правового акту за наказом голови суду.

 

3. ОСНОВНІ ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ПРАЦІВНИКІВ СУДУ

 

3.1.

Працівники суду мають право:

 

-

користуватись правами і свободами, які гарантуються громадянам Конституцією України та Законами України;

 

-

брати участь у розгляді питань і прийнятті рішень у межах своїх повноважень;

 

-

на повагу до своєї особистості, честі та гідності, справедливе і шанобливе ставлення з боку керівників, колег та інших осіб;

 

-

на чітке визначення посадових обов’язків;

 

-

на належні для роботи умови праці та їх матеріально-технічне забезпечення;

 

-

на оплату праці залежно від займаної посади, результатів службової діяльності, стажу державної служби та рангу;

 

-

на відпустки, соціальне та пенсійне забезпечення відповідно до закону;

 

-

на  просування по службі з урахуванням професійної компетентності та сумлінного виконання своїх посадових обов’язків;

 

-

на участь у професійних спілках з метою захисту своїх прав та інтересів;

 

-

на участь у діяльності об’єднань громадян, крім політичних партій у випадках, передбачених законом;

 

-

на оскарження в установленому законом порядку рішень про накладення дисциплінарного стягнення, звільнення з посади, а також висновку, що містить негативну оцінку за результатами оцінювання  службової діяльності;

 

-

на проведення службового розслідування;

 

-

захищати свої законні права та інтереси у вищих державних органах та в судовому порядку.

 

Працівники суду мають також інші права відповідно до чинного законодавства України.

3.2.

До основних обов'язків працівників суду належать:

 

-

дотримуватися Конституції та законів України, діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України;

 

-

не допускати порушення прав і свобод людини та громадянина;

 

-

дотримуватися правил етичної поведінки;

 

-

шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби;

 

-

поважати гідність людини, не допускати порушення прав і свобод людини та громадянина;

 

-

з повагою ставитися до державних символів України;

 

-

обов’язково використовувати державну мову під час виконання своїх посадових обов’язків, не допускати дискримінацію державної мови і протидіяти можливим спробам її дискримінації;

 

-

забезпечувати в межах наданих повноважень ефективне виконання завдань і функцій державних органів;

 

-

сумлінно і професійно виконувати свої посадові обов’язки;

 

-

своєчасно і точно виконувати рішення державних органів, накази (розпорядження), доручення голови суду та керівника апарату суду;

 

-

додержуватися вимог законодавства у сфері запобігання корупції;

 

-

запобігати виникненню реального, потенційного конфлікту інтересів під час проходження державної служби;

 

-

постійно підвищувати рівень своєї професійної компетентності та удосконалювати організацію службової діяльності;

 

-

зберігати державну таємницю та персональні дані осіб, що стали відомі у зв’язку з виконанням посадових обов’язків, а також іншу інформацію, яка відповідно до закону не підлягає розголошенню;

 

-

надавати публічну інформацію в межах, визначених законом;

 

-

бути присутніми на виробничих нарадах з працівниками апарату суду;

 

-

берегти державне майно, яке знаходиться у віданні суду;

 

-

суворо дотримуватись вимоги щодо заборони паління в приміщеннях (на робочих місцях, в кабінетах та у місцях загального користування);

 

-

раціонально використовувати робочий час з метою виконання покладених на працівників суду службових обов’язків;

 

-

дотримання правил техніки безпеки, охорони праці й протипожежної безпеки;

 

-

не відчиняти без особливої необхідності вікна у період опалювального сезону;

 

-

на час виходу із службових приміщень замикати двері ключем та не залишати у них відвідувачів;

 

-

залишаючи приміщення, вимикати світло, обладнання, зачиняти вікна, кватирки, вмикати охоронну сигналізацію;

 

-

використовувати міжміські телефонні розмови лише в службових цілях;

 

-

суворо дотримуватись Плану заходів з енергозбереження і скорочення витрат на комунальні послуги та енергоносії;

 

-

не використовувати засоби обігріву (тепловентилятори, обігрівачі та інші), що може привести до пошкодження електромережі;

 

-

діяти тільки в межах своїх повноважень.

 

Працівники несуть також інші обов’язки відповідно до чинного законодавства України.

3.3.

 

Коло обов'язків (робіт), що їх виконує суддя та кожний працівник апарату суду за своєю спеціальністю, кваліфікацією чи посадою, визначається посадовими інструкціями і функціональними обов'язками, затвердженими в установленому порядку.

 

4. ОСНОВНІ ОБОВ'ЯЗКИ АДМІНІСТРАЦІЇ СУДУ

 

4.1.

Адміністрація суду зобов'язана:

 

-

під час укладення трудового договору роз’яснити працівникові його права і обов’язки, поінформувати про умови праці та розмір заробітної плати;

 

-

забезпечити кожного працівника робочим місцем  та затвердити чітко визначений обсяг службових повноважень за посадою кожного працівника;

 

-

створювати умови для виконання працівниками суду своїх посадових обов’язків і підвищення ними професійної компетентності та вимагати належного виконання посадових обов’язків;

 

-

забезпечити здорові та безпечні умови праці;

 

-

контролювати виконання працівниками вимог законодавства, правил внутрішнього трудового розпорядку, правил внутрішнього службового розпорядку, застосовувати до порушників дисципліни заходи дисциплінарного стягнення;

 

-

неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства про працю, правил з охорони праці;

 

-

постійно контролювати дотримання працівниками всіх вимог із техніки безпеки та протипожежної  безпеки;

 

-

виховувати у працівників суду сумлінне ставлення до роботи, бережливе ставлення до державного майна, підтримувати їхню ініціативу, а також вживати заходів для додержання ними правил етичної поведінки;

 

-

постійно зміцнювати трудову й виконавську дисципліну;

 

-

забезпечити використання наданої ТУ ДСА України в Полтавській області оргтехніки та інших матеріальних цінностей за призначенням;

 

-

забороняється приховувати факти та обставини, що становлять загрозу для життя, здоров’я і безпеки працівників. 

 

5. РОБОЧИЙ ЧАС ТА ЧАС ВІДПОЧИНКУ

 

5.1.

 

Тривалість робочого часу для працівників суду становить 40 годин на тиждень. Для суддів та працівників апарату суду встановлюється п’ятиденний робочий тиждень із тривалістю роботи по днях: понеділок, вівторок, середа, четвер - по 8 годин 15 хвилин, п’ятниця - 7 годин; вихідні дні - субота і неділя.

Тривалість робочого дня для суддів та працівників апарату суду встановлюється з

8 год.00 хв. до 17 год.00 хв., в п’ятницю з 8 год.00 хв. до 15 год.45 хв.

В апараті суду працює утворений структурний підрозділ «канцелярія», яка щоденно протягом робочого часу суду забезпечує прийняття та реєстрацію документів, що подаються до суду.

Напередодні святкових та неробочих днів, що визначені статтею 73 КЗпП України, тривалість роботи працівників скорочується на одну годину.

5.2.

 

Працівникам суду надається щодня перерва з 12:00 до 12:45 для відпочинку та харчування.

Перерва не включається в робочий час.

Працівники суду використовують час перерви на свій розсуд, на цей час вони можуть відлучатись з місця роботи.

5.3.5.3.

Суддям забороняється залишати робочі місця без дозволу голови суду, а працівникам апарату суду без дозволу  керівника апарату суду.

5.4.

 

Надурочна робота та робота у вихідні та святкові дні, як правило, не допускається. Залучення працівників до надурочної роботи, роботи у вихідні, святкові та неробочі дні, яка компенсується відповідно до чинного законодавства, провадиться у випадках та за умов, передбачених чинним законодавством, за письмовим наказом голови суду та керівника апарату суду.

Для розгляду невідкладних справ суддею, виконання невідкладних або непередбачуваних завдань працівники апарату суду зобов'язані за розпорядженням керівника апарату суду з'являтися на роботу у вихідні, святкові та неробочі дні, робота за які компенсується відповідно до чинного трудового законодавства.

5.5.

 

Суддям та працівникам апарату суду надаються щорічні основні та додаткові відпустки відповідно до чинного законодавства України та затвердженого графіку. Черговість надання щорічних відпусток встановлюється адміністрацією з врахуванням необхідності забезпечення нормальної роботи суду і сприятливих умов для відпочинку працівників за погодженням з суддями та працівниками апарату суду. Графік відпусток складається на кожний рік не пізніше 05 січня поточного року, затверджується   головою суду та узгоджується з керівником апарату суду і доводиться до відома всіх працівників.

Додаткові відпустки у зв’язку з навчанням, творчі відпустки, соціальні відпустки, відпустки без збереження заробітної плати та інші види відпусток надаються суддям та державним службовцям відповідно до чинного законодавства за погодженням з керівництвом суду.

5.6.

Надання відпусток суддям оформляється наказом голови суду, а працівникам апарату суду – наказом керівника апарату суду.

5.7.

Щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів.

5.8.

Працівникам суду, які мають дітей, надаються додаткові соціальні відпустки у відповідності до  ст. 182-1 КЗпП  України та ст. 19 Закону України "Про відпустки".

5.9.

Працівникам, які навчаються у вищих навчальних закладах, навчальних закладах після дипломної освіти та аспірантури, надаються додаткові оплачувані відпустки у зв'язку з навчанням.

5.10.

Забороняється ненадання щорічної відпустки повної тривалості протягом двох років підряд, а також ненадання відпустки працівникам, молодше вісімнадцяти років, а також працівникам, які мають право на додаткову відпустку у зв’язку з шкідливими умовами праці.

5.11.

 

Судді, за наказом голови суду, а працівники апарату суду, за наказом керівника апарату суду, можуть бути відкликані із відпустки  згідно з вимогами чинного законодавства.

Частина невикористаної відпустки за погодженням з керівництвом суду, надається суддям та працівникам апарату суду у будь-який час відповідного року чи приєднується до відпустки в наступному році.

Відкликання із відпустки інших категорій працівників допускається за згодою працівника лише для відвернення стихійного лиха, виробничої аварії або негайного усунення їх наслідків, для відвернення нещасних випадків, простою, загибелі або псування майна суду з додержанням вимог частини першої статті 79 КЗпП України та в інших випадках, передбачених законодавством.

 

6. ЗАОХОЧЕННЯ ЗА УСПІХИ В РОБОТІ

 

6.1.

 

3а зразкове добросовісне виконання  своїх обов'язків, тривалу і бездоганну роботу, новаторство у праці й інші досягнення в  роботі працівників суду, відповідно до подання голови суду до територіального управління державної судової адміністрації, подання заступника керівника апарату суду керівнику апарату суду  можуть застосовуватись такі заохочення:

- оголошення подяки;

- нагородження почесною грамотою;

- преміювання.

6.2.

 

Державним службовцям за сумлінну безперервну працю, зразкове виконання трудових обов'язків видається грошова винагорода в розмірі та порядку, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

За особливі заслуги державні службовці представляються до державних нагород та присвоєння почесних звань.

6.3.

 

Працівникам, які успішно і  сумлінно  виконують свої трудові обов'язки, надаються в першу чергу переваги та соціальні пільги в межах повноважень і за рахунок держави. Таким працівникам надається також перевага під час просування по службі.

6.4.

 

Заохочення оголошуються в наказі керівника апарату суду, доводяться до відома працівника або всього колективу. Відповідний запис вноситься до трудової книжки працівника суду.

 

7. СТЯГНЕННЯ ЗА ПОРУШЕННЯ ТРУДОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ

 

7.1.

 

За порушення трудової дисципліни, невиконання або неналежне виконання з вини працівника покладених на нього трудових обов'язків, до такого працівника може бути застосоване дисциплінарне стягнення.

7.2.

 

За порушення трудової дисципліни до працівника апарату суду може бути застосовано один з таких заходів стягнення:

- догана;

- звільнення.

Звільнення як дисциплінарне стягнення, може бути застосоване відповідно до пунктів 3, 4, 7, 8 статті 40 та статті 41 Кодексу законів про працю України

7.3.

Дисциплінарні стягнення до суддів застосовуються згідно з Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

7.4.

 

Підставою для притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності є вчинення ним дисциплінарного проступку, тобто протиправної винної дії або бездіяльності чи прийняття рішення, що полягає у невиконанні або неналежному виконанні державним службовцем своїх посадових обов’язків та інших вимог, встановлених Законом України «Про державну службу» та іншими нормативно-правовими актами, за яке до нього може бути застосоване дисциплінарне стягнення.

7.5.

Дисциплінарними проступками є:

 

-

порушення Присяги державного службовця;

 

-

порушення правил етичної поведінки державних службовців;

 

-

вияв неповаги до держави, державних символів України, Українського народу;

 

-

дії, що шкодять авторитету державної служби;

 

-

невиконання або неналежне виконання посадових обов’язків, актів органів державної влади, наказів (розпоряджень) та доручень керівників, прийнятих у межах їхніх повноважень;

 

-

недотримання правил внутрішнього службового розпорядку;

 

-

перевищення службових повноважень, якщо воно не містить складу злочину або адміністративного правопорушення;

 

-

невиконання вимог щодо політичної неупередженості державного службовця;

 

-

використання повноважень в особистих (приватних) інтересах або в неправомірних особистих інтересах інших осіб;

 

-

подання під час вступу на державну службу недостовірної інформації про обставини, що перешкоджають реалізації права на державну службу, а також неподання необхідної інформації про такі обставини, що виникли під час проходження служби;

 

-

неповідомлення керівнику апарату суду про виникнення відносин прямої    підпорядкованості між державним службовцем та близькими особами у 15-денний строк з дня їх виникнення;

 

-

прогул державного службовця (у тому числі відсутність на службі більше трьох годин протягом робочого дня) без поважних причин;

 

-

поява державного службовця на службі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння;

 

-

прийняття державним службовцем необґрунтованого рішення, що спричинило порушення цілісності державного або комунального майна, незаконне їх використання або інше заподіяння шкоди державному чи комунальному майну, якщо такі дії не містять складу злочину або адміністративного правопорушення.

 

До державних службовців суду за вчинення дисциплінарного проступку застосовуються наступні види дисциплінарного стягнення:

1) зауваження;         

2) догана;

3) попередження про неповну службову відповідність;

4) звільнення з посади державної служби.

7.6.

 

Дисциплінарні стягнення оформляються наказом керівника апарату суду, який оголошується працівнику під особистий підпис.

7.7.

 

До застосування дисциплінарного стягнення керівник апарату суду повинен вимагати від порушника трудової дисципліни письмових пояснень. У разі відмови працівника суду дати письмові пояснення, складається відповідний акт.

7.8.

 

Дисциплінарні  стягнення застосовуються за конкретний виявлений проступок, але не пізніше одного місяця з дня його виявлення, без урахування часу звільнення працівника суду від роботи у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю або перебування його у відпустці.

Дисциплінарне стягнення не може бути накладене пізніше шести місяців з дня вчинення проступку.

Державний службовець не може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності, якщо минуло шість місяців з дня, коли керівник апарату суду дізнався або мав дізнатися про вчинення дисциплінарного проступку, не враховуючи час тимчасової непрацездатності державного службовця чи перебування його у відпустці, або якщо минув один рік після його вчинення.

7.9.

 

Для здійснення дисциплінарного провадження з метою визначення ступеня вини, характеру і тяжкості вчиненого дисциплінарного проступку державним службовцем утворюється дисциплінарна комісія з розгляду дисциплінарних справ, яка розглядає дисциплінарну справу державного службовця, сформовану в установленому законом порядку.

  Результатом розгляду дисциплінарної справи є пропозиція Комісії або подання дисциплінарної комісії, які мають рекомендаційний характер для керівника апарату суду, який протягом 10 календарних днів зобов’язаний прийняти рішення або надати вмотивовану відмову протягом цього строку.

7.10.

 

За кожне порушення трудової дисципліни накладається лише одне дисциплінарне стягнення.

Якщо протягом року з дня накладання дисциплінарного стягнення до працівника суду не буде застосоване нове дисциплінарне стягнення, то він вважається таким, що не мав дисциплінарного стягнення.

Якщо працівник суду не допустив нового порушення трудової дисципліни і до того ж проявив себе як сумлінний працівник, стягнення може бути зняте до закінчення одного року.

Протягом строку дії дисциплінарного стягнення заходи заохочення до працівника не застосовуються.

 

  1. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН

 

  8.1.

В приміщенні суду на  інформаційному  стенді  вивішується графік прийому громадян керівництвом суду.

           8.2.

 

Прийом громадян здійснюється з дотриманням вимог Закону України «Про звернення громадян» та Інструкції з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, апеляційному суді автономної республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

 

9. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

  9.1. 

 

Правила внутрішнього трудового розпорядку доводяться до відома всіх працівників суду під особистий підпис та вивішуються на видному місці. Строк дії цих Правил не встановлюється. Зміни до Правил можуть бути внесені шляхом обговорення і затвердження на зборах трудового колективу Кременчуцького районного суду Полтавської області  більшістю складу працюючих.

  9.2.

 

Контроль за виконанням Правил покладається на  голову суду та керівника апарату суду.

   9.3. 

 

Правила внутрішнього трудового розпорядку, затверджені наказом голови Кременчуцького районного суду Полтавської області  від 19 грудня 2014 року № 34/ОД вважати такими, що втратили чинність.

       

 

 

 

Керівник апарату  суду                                                                                 О.П. Демиденко