flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентовано відновлену будівлю Сьомого апеляційного адміністративного суду «Савой»

11 липня 2019, 15:31

10 липня 2019 року відбулася урочиста офіційна презентація оновленої пам’ятки архітектури місцевого значення, а нині – будівлі Сьомого апеляційного адміністративного суду «Савой».

До урочистостей долучився член Вищої ради правосуддя Олег Прудивус.

Відкрив захід очільник Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, який зазначив: «Масштаби проведеної роботи, звичайно, вражають, але нам вдалось не лише повернути архітектурну окрасу нашого міста, а й побудувати правовладну установу європейського взірця.

Презентація будівлі відбувається у час днів адміністративної юстиції, і цей час обрано не випадково, адже саме у цих стінах сторіччя тому тогочасним міністром юстиції Дмитром Марковичем було започатковано адміністративну юстицію».

З вітальним словом до присутніх звернулась Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, яка відзначила високий рівень державної установи та наголосила, що Сьомий апеляційний адміністративний суд здійснює потужну роботу із запровадження інновацій, які у майбутньому оптимізують роботу усіх судів України.

Привітав усіх із цією визначною подією й очільник Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, який згадав історію утвердження адмінюстиції на Вінниччині та відзначив позитивні здобутки.

Також з вітальними словами звернулися Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, колишній очільник Вищого адміністративного суду України та суддя Конституційного Суду України у відставці Олександр Пасенюк, очільники судів України та представники місцевої влади.

Під час презентації виступили фахові історики – директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен та ієрей Вінницької єпархії Української Православної Церкви Назарій Давидовський, які відіграли особливу роль у процесі відбудови будівлі, допомагаючи повернути автентичність споруді.

Представники колективу Сьомого апеляційного адміністративного суду зазначили, що довгий шлях відбудови та реставрації увінчано успіхом: велична споруда із визначною історією і не менш захопливою сучасністю знову посіла чільне місце на центральній вулиці міста.

Будівля Сьомого апеляційного адміністративного суду – це надбання поколінь та сучасність водночас, фьюжн історії, державності та сучасної і комфортної правовладної установи, яка стоїть на захисті прав і свобод громадян нашої держави.

Інформація та фото: Сьомий апеляційний адміністративний суд

Джерело: Вища рада правосуддя