flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про конкурс на зайняття посад суддів місцевих спеціалізованих судів йшлося на черговому засіданні робочої групи ВРП для опрацювання питань щодо кількості суддів у судах

10 липня 2019, 15:30

10 липня 2019 року відбулося чергове засідання робочої групи ВРП для опрацювання питань щодо кількості суддів у судах, до складу якої  входять члени Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, представники Державної судової адміністрації України.

Учасники засідання обговорили нагальні питання щодо вирішення проблеми кадрового дефіциту у судах. Зокрема, робоча група розглянула пропозиції ДСА України від 22 травня 2019 року № 8-13567/19 про погодження кількості суддів у окружних загальних судах. А також пропозиції ДСА України щодо можливості заміщення 48 вакантних посад у діючих господарських судах та 105 – в окружних адміністративних судах.

Нагадаємо, що 20 червня 2019 року Вища рада правосуддя звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо невідкладного оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів у діючих місцевих загальних судах.

На засіданні 1 липня 2019 року робоча група обговорила питання заміщення 630 вакантних посад у діючих місцевих загальних судах.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 липня 2019 року оголосила конкурс на зайняття 505 вакантних посад суддів у таких місцевих загальних судах.

Участь у засіданні робочої групи взяли члени ВРП Лариса Іванова (голова робочої групи), Микола Худик, Наталія Краснощокова, секретар палати з питань добору і публічної служби суддів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Михайло Макарчук, начальник управління з питань персоналу Державної судової адміністрації України Олег Дробинський.

Джерело: Вища рада правосуддя