flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На виконання Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» відбувся тренінг для працівників Кременчуцького районного суду Полтавської області

14 березня 2024, 10:00

Підтримка психічного здоров’я людини - одне з пріоритетних завдань державної політики. Питання захисту ментального здоров’я надзвичайно загострилася після початку повномасштабної війни Росії проти України. Це створює серйозні виклики на всіх рівнях, в тому числі для працівників апаратів судів.

13 березня  працівники Кременчуцького районного суду Полтавської області прийняли участь у тренінговому занятті з використанням технік  самодопомоги, які зібрані на сайті Всеукраїнської програми ментального здоров’я  "Ти як?" за ініціативою Олени Зеленської. Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті Міністрів України. 

На початку заняття виступила керівник апарату суду Ольга Демиденко, яка наголосила на статистичних показниках: «за даними соціологічних опитувань, 71 % українців відчувають стрес або сильну знервованість. Серед їхніх причин на першому місці – повномасштабна війна з Росією (72 %) і фінансові складнощі (44 %). З-поміж аспектів війни, які спричиняються до стресу або сильної знервованості, на першому місці перебуває безпека близьких (63 %) і втрата роботи або джерела доходу (42 %).». Тому для проведення тренінгу було запрошено представника  психологічної служби з підрозділу сектору безпеки і оборони, що зумовлює покращення можливостей надання відповідної допомоги персоналу та особистого відновлення працівників суду.

Під час тренінгу 12 осіб освоїли техніки для групової роботи «Пункт психологічних практик», в тому числі: «безпечне місце», «метелик»,  дихання та розслаблення м’язів за Jacobson.  Проведено роботу за протоколом  інтегративної групової терапії EMDR.

Тренінг, проведений психологинею  Тетяною  Ватульовою дав можливість пропрацювати травматичні  ситуації,  висловити емоції та відчуття.  Робота відбулася в  приємній атмосфері, яка сприяла формуванню позитивного емоційного клімату та  емоційному відновленню працівників суду.

             

 

З повагою

преслужба суду