flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено міру запобіжного заходу обвинуваченому в умисному вбивстві

13 березня 2024, 15:21

Сьогодні, 13 березня 2024 року, головуючою суддею Клименко С.М. продовжено раніше обрану міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави чоловіку якого обвинувачено в умисному вбивстві своєї співмешканки, незаконному зберіганні наркотичних засобів та крадіжці.

Як вбачається з матеріалів справа, обвинувачений наніс численні удари своїй співмешканці внаслідок чого остання померла. Після чого помістив тіло у поліетиленові мішки та вивіз до лісосмуги де залишив у вигрібній ямі неподалік с. Максимівка. Окрім цього, в ході проведення санкціонованого обшуку в домоволодінні обвинуваченого виявлено наркотичний засіб, який останній придбав та зберігав для власного вживання. Також в грудні 2023 року обвинувачений здійснив крадіжку знаходячись на території приватного домоволодіння ОСОБИ_1. Тому під час проведення підготовчого судового засідання головуючою суддею було прийнято рішення про об’єднання даних кримінальних проваджень та призначено наступне судове засідання на 3 квітня 2024 року о 13 год.

Повідомляємо, що за злочин передбачений ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство) встановлено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років, за злочин передбачений ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) передбачено покарання  у вигляді  штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, за злочин передбачений ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка) встановлено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Додатково інформуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

З повагою

пресслужба суду