flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено наступну дату судового розгляду справи щодо виправдовування збройної агресії рф

05 березня 2024, 14:57

05 березня 2024 року, головуючою суддею Клименко С.М. проведено підготовче судове засідання у справі щодо обвинувачення чоловіка у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України).

Наступне судове засідання щодо цього кримінального провадження призначено 18 березня 2024 року об 11 год.

Згідно з обвинувальним актом, чоловік спілкуючись зі своїми знайомими схиляв останніх до своєї проросійської позиції висловлював при цьому твердження якими виправдовував та заперечував збройну агресію рф проти України, а також виправдовував та заперечував тимчасову окупацію частини території України.

Повідомляємо, що за злочини передбачений ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) встановлено покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арештом на строком до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Додатково інформуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суд

 

З повагою

преслужба суду