flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Кременчуцькому районному суді відбулося підготовче судове засідання по справі щодо умисного вбивства

12 жовтня 2021, 16:55

Сьогодні в Кременчуцькому районному суді відбулося підготовче судове засідання відносно 25-річного чоловіка, який підозрюється в умисному вбивстві рідної матері. За результатами підготовчого судового засідання суддею Жанною Даніліною було прийнято рішення про продовження міри запобіжного заходу обвинуваченому у вигляді тримання під вартою строком 60 днів без права внесення застави.

Нагадуємо, що дана подія сталася в одному із сіл Кременчуцького району. Як вбачається з обвинувального акту тіло жінки з ознаками насильницької смерті виявили 17 серпня на дні колодязя, розташованого на території її домоволодіння. До цього жінка тривалий час вважалася безвісти зниклою.

Повідомляємо, що за злочини передбачений ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) встановлено покарання у вигляді позбавлення волі від семи до п’ятнадцяти років.

Додатково інформуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

З повагою прессекретар