flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченому за умисне вбивство продовжено міру запобіжного заходу

14 травня 2021, 15:27

Сьогодні 14 травня 2021 року відбулося підготовче судове засідання за обвинуваченням особи за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). За результатами підготовчого судового засідання було прийнято рішення про продовження міри запобіжного заходу обвинуваченому у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави.

Нагадуємо, що дана подія сталася 16 березня 2021 року в одному із сіл Кременчуцького району. Як вбачається з обвинувального акту між зятем та тещею раптово виникла сварка на ґрунті  неприязних відносин під час якої обвинувачений наніс потерпілій удари ногами в область обличчя та тулубу в результаті яких остання померла.

Повідомляємо, що відповідно до Кримінального кодексу України за даний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Додатково інформуємо, що відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.