flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кременчуцький районний суд провів «Урок справедливості» для дітей

13 травня 2021, 17:02

13 травня 2021 року працівники апарату суду завітали на Урок справедливості до учнів 4А класу Кременчуцької гімназії №20. Даний захід проводиться з ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України.

Діти разом з прессекретарем суду Приходько Тетяною та секретарем судового засідання Марченко Ольгою з’ясовували причини спорів між дітьми та дорослими та шляхи їх вирішення. Діти зрозуміли, що всі люди різні і тому між ними виникають суперечки, якщо суперечку не можливо вирішити самостійно на допомогу прийде суд.

Школярам було продемонстровано мультфільм «Їжак проти рака» створений ГО «Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції та «Кінь проти хом’яка». В ході демонстрації мультфільмів діти мали змогу відчути себе суддями та вирішити спір справедливо. Наприкінці заходу дітям було вручено наліпки та диплом учасників клубу «Справедливці».

 

Кременчуцький районний суд Полтавської області висловлює вдячність за гостинність та теплу атмосферу директору школи Никифоренко Володимиру Михайловичу, соціальному педагогові Малько Тетяні Анатоліївні та  класному керівникові Гончарук Альоні Анатоліївні, а також учням 4А класу за активну участь під час Уроку.

 

 

З повагою прессекретар суду