flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд Кременчуцьким районним судом Полтавської області кримінального провадження судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних

13 червня 2014, 15:38

 

         Розгляд Кременчуцьким районним судом Полтавської області кримінального провадження судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних

 

Кременчуцьким районним судом Полтавської області 16 травня 2014 року розглянуто кримінальне провадження відносно К. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  п.п. 1,4 ч. 2 ст. 115 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Відповідно до п.3 ст. 31 КПК України кримінальне провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено довічне позбавлення волі, здійснюється колегіально судом у складі трьох професійних суддів, а за клопотанням обвинуваченого - судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних.

20.01.2014 року під час підготовчого судового засідання обвинувачений заявив клопотання про розгляд справи судом присяжних.

Відповідно до ст. 59 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» народним засідателем, присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду.

З метою забезпечення відбору присяжних, відповідно до вимог КПК України, із списку присяжних, який було затверджено рішенням Кременчуцької районної ради Полтавської області від 30.01.2014 року в кількості десяти осіб, в автоматичному режимі визначено сімох присяжних.

В ході судового засідання, після вирішення питання про відвід присяжних за допомогою автоматизованої програми документообігу суду визначено трьох основних та двох запасних присяжних, які брали участь у розгляді кримінального провадження.

         Вироком Кременчуцького районного суду Полтавської області від 16 травня 2014 року обвинуваченого визнано невинуватим у пред’явленому обвинуваченні та виправдано.

12.06.2014 року від прокурора Полтавської області по вищевказаному  кримінальному провадженю надійшла апеляція.