flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для студентів правників

26 квітня 2024, 11:12

Сьогодні, 26 квітня 2024 року, до приміщення Кременчуцького районного суду Полтавської області завітали студенти першого курсу Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського.

На початку заходу співробітник Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області Євгеній МАНЬКО  розповів студентам про завдання, які покладаються на Службу та зауважили на вимогах яким повинен відповідати кандидат на посаду співробітника Служби.

Продемонстрував студентам екіпірування і спорядження охоронців Феміди, яке використовується ними під час роботи та надав змогу всім бажаючим спробувати себе в ролі судового охоронця примірявши спеціальне спорядження.

Також, під час заходу прессекретар суду Тетяна ПРИХОДЬКО провела для студентів оглядову екскурсію до зали судових засідань. Розповіла студентам про структуру судової системи України, хто працює в суді, які справи розглядає суд, які місця в залі займають учасники судового процесу де знаходиться обвинувачений чи підозрюваний, яким обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Продемонструвала присутнім відеоматеріал щодо правил яких слід дотримуватися перебуваючи в суді та ознайомила з особливостями формування справ різної категорії.

Наприкінці зустрічі студенти приміряли суддівську мантію та зробили фоту на згадку.

 

 

 

 

З повагою

пресслужба суду