flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч працівників суду з психологом у рамках акції «16 днів проти насильства»

24 листопада 2023, 09:58

Сьогодні, 24 листопада 2023 року, для працівників Кременчуцького районного суду Полтавської області психолог Головного управління ДСНС України у Полтавській області Тетяна Ватульова провела лекцію на тему: «Як розірвати коло домашнього насильства».

Заняття ініційоване керівником апарату Кременчуцького районного суду Ольгою Демиденко, яка у своєму виступі зазначила актуальність проблеми вчинення домашнього насильства, наголосила на важливості відповідального ставлення до фактів домашнього насильства.

Інтерактивні вправи, запропоновані психологинею Головного управління Тетяною Ватульовою були зосереджені на відпрацюванні стратегій, які можливо застосовувати у випадках насильства. Наведені приклади сучасного реагування, коли найбільш якісна допомога надається завдяки належній взаємодії у питаннях надання психологічної, соціальної, правової допомоги іншими суб’єктами у  шелтерах, кризових кімнатах, тощо.

Учасники зустрічі розглянули  причини та чинники, які сприяють вчиненню домашнього насильства та обговорили етичні аспекти спілкування,  адже багато залежить від  небайдужого ставлення до даної теми.

В рамках реалізації всеукраїнської програми «Ти як?» працівники районного  суду з психологинею Головного управління обговорювали  важливість емоційної компетентності,  практикували вправу «Заземлення» та познайомилися з інструментами, які допомагають дбати про власний внутрішній стан.

Кременчуцький районний суд Полтавської області висловлює вдячність Тетяні Олександрівні за змістовну та цікаву лекцію.

      

 

З повагою

пресслужба суду