flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді проведено День відкритих дверей!

00 0000, 00:00

11 березня 2019 року у Кременчуцькому районному суді Полтавської області відбулася зустріч працівників суду зі студентами першого курсу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського у в рамках заходу «День відкритих дверей у суді».

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також доповідь про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою.

Даний захід розпочав в.о. голови суду Олександр Олександрович  Колотієвський, який стисло ознайомив учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначив, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

Відвідувачі мали змогу почути доповіді на теми: «Історія створення Кременчуцького районного суду Полтавської області», «Завдання суду. Нововведення у законодавстві з питань судоустрою», «Апарат суду: організація роботи, розподіл обов’язків між працівниками», «Основні положення Законів України  Про державну службу та Про судоустрій і статус суддів», «Основні положення Інструкції з діловодства та автоматизованої системи документообігу суду».

         Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Секретар суду Шейкіна С.М. наглядно продемонструвала порядок формування судових справ та матеріалів. Також у доступній для студентів формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

Крім того, присутні мали змогу переглянути інформаційно – просвітницький фільм про роботу суду.

Присутнім було наголошено про відповідальне ставлення до обрання майбутнього місця роботи.

Керівник апарату суду побажала наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей!

 

 

 З повагою,

Прес-секретар суду